Girişimcilik dediğimiz zaman aklımıza büyük işler başarmış başarılı iş adamları gelmekte.Bu kısmen yanlış, eksik bir tanımlamadır.Yanlış olma nedeni; her girişimcinin şirketi yoktur.Girişimciler cesur insanlardır ve risk almayı severler.Eğer böyle bir ruha sahipseniz her ortamda girişimcisinizdir.
Günümüz gençleri tarafından oldukça merak konusu olan girişimcilik nedir, kime denir, özellikleri nedir gibi konulara değinmek istiyorum.
Girişimcilik Nedir ?
Girişimcilik en basit tanım şekliyle kişinin kendi işini kurmasıdır.Ama bu işte başarılı olabilmesi için girişimci özelliklerine sahip olması gerekir.Çoğu kişi kendi işinin olmasını ister ama başaranların az bir kısım olduğunu biliyoruz.
Son zamanlarda iş dünyasında giderek yükselen girişimcilik internet ve teknoloji ile birlikte geliştiği görülüyor.Bunun sebebi yeni nesil gençlerin internet çağında yaşaması birbirinden farklı projeler üretmesine olanak sağlıyor. Yenilikçi, işe yarar projeleri olan kişiler hem kendi işlerinin sahibi oluyorlar hem de ekonomiye önemli bir katkı sağlıyorlar.
Girişimci Kime Denir ?
Girişimcinin genel olarak amacı belli bir sermaye ile iş kuran, işe girişen, kâr amacı ile üstlenen kişidir.Girişimciler elindeki olanakları en iyi şekilde kullanan ve en iyi çözümsel ürünleri sunan kişilerdir.
Tek amaçları para olmamakla birlikte kullanıcıların ihtiyaçlarına göre hizmet üretimi yaparlar.Girişimci bir kişisinin temel özellikleri; yetenekli, cesaretli ve bilgili olmasıdır.Bu üç özelliği kullanarak sürekliliği olan hizmetler üretebilirler.
Şunu unutmayın! Girişimci bir yönetici değildir; şirket kurmadan, hayata farklı bakış açıları ile organizasyonları gerçekleştirirler.
Güzel bir yazı olmuş, bu konuyu yanlış anlayanların okumalarını tavsiye ederim
Çok faydalı güzel bir makale olmuş. Bence kısa ve özeti; FİKİR ÜRETİP PİYASAYA GİRENE "GİRİŞMÇİ" DENİR :)
makalenizi begendim gerçekten girişimci ve girişimcliği gerçekten yanlış anlamakta bu yazınızda umarım ışık tutmuşsunuzdur.
Çok güzel bir konuyu ele almışşınız
Makale için teşekkürler